“Αυτός που αναζητάς είναι αυτός που αναζητά.”
(Άγιος Φραγκίσκος)

Oι ενεργειακές θεραπείες για να είναι πιο αποτελεσματικές και να έχουν διάρκεια, χρειάζεται να συνδυάζονται
με τη συμβουλευτική.

Με τον όρο «συμβουλευτική» δεν εννοούμε την παροχή συμβουλών ή υποδείξεων. Παρόλο που αυτό μπορεί να συμβεί, στη συμβουλευτική συνεδρία και τα δύο μέρη (ο επαγγελματίας και ο ενδιαφερόμενος) συμβάλλουν μαζί στην αυτογνωσία, καθοδήγηση, και θεραπεία τού τελευταίου.

Επειδή ο όρος «συμβουλεύω» έχει αλλάξει στην καθημερινή γλώσσα, και σημαίνει «κάνε αυτό ή εκείνο», πολλοί άνθρωποι δεν αρκούνται στην παροχή συμβουλών αλλά χρειάζονται κάποιον να τους δείξει τον τρόπο με τον οποίον να λύσουν τα προβλήματά τους. Η συμβουλευτική μπορεί να σε καθοδηγήσει προς την επίτευξη των στόχων σου, αποκαλύπτοντας όμως πρώτα τις αιτίες που δημιουργούν μπλοκαρίσματα. Θα δεις τη ζωή με διαφορετική ματιά και θα γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου. Η συμβουλευτική θα σου δείξει τρόπους να αξιοποιήσεις τα μοναδικά σου ταλέντα και να φέρεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Η προσέγγισή μου είναι ολιστική: εστιάζεται μεν στον ψυχο-πνευματικό τομέα αλλά ο άνθρωπος είναι ένα αδιαίρετο σύνολο: ψυχής, νου και σώματος. Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μόνο με το ένα κομμάτι και να παραμελούμε τα άλλα. Για να είμαστε ολοκληρωμένες υπάρξεις, για να είμαστε υγιείς και ήρεμοι, πρέπει να δίνουμε την ανάλογη προσοχή σε όλες τις πτυχές τού εαυτού μας.

Τι να περιμένεις σε μία συμβουλευτική συνεδρία 

Καταρχήν θα σ’ ακούσω με πολλή αγάπη και προσοχή. Μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα και να μου πεις
οτιδήποτε – όσο παράξενο ή έξω απ’ τα συνηθισμένα ακούγεται – δε θα σε παρεξηγήσω ούτε θα σε
κατακρίνω. Στη συνέχεια, θα σου κάνω κάποιες ερωτήσεις για να δούμε καλύτερα το θέμα και θα χρησιμοποιήσω διάφορες προσεγγίσεις για να δούμε τι προκαλεί το πρόβλημα και πως μπορούμε να το λύσουμε.

Οι προσεγγίσεις αυτές περιλαμβάνουν τεχνικές ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και  καθοδήγησης  όπως στοχευμένους οραματισμούς, ασκήσεις ενσυνειδητότητας, επαφή με το εσωτερικό παιδί, ενδυνάμωση, τεχνικές απελευθέρωσης αρνητικών συναισθημάτων, καθώς και όλες τις θεραπείες που περιγράφονται στην παρούσα ιστοσελίδα. 

Θα σου προσφέρω όλες τις γνώσεις και την εμπειρία μου για να σε βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ, πάντα σε ένα πλαίσιο σεβασμού και αποδοχής.

Με την ολιστική συμβουλευτική θα δεις ότι η πνευματικότητα όχι μόνο δεν απορρίπτει την καθημερινή ζωή αλλά
αντιθέτως βοηθάει να γίνει όσο πιο διάσημοι γίνεται.  Οι εποχές που ζούμε είναι κρίσιμες και η (εφαρμοσμένη) πνευματικότητα είναι το μόνο που μπορεί να μας στηρίξει σε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις.

Τι θέματα μπορώ να θέσω στην συμβουλευτική συνεδρία;

Οτιδήποτε σε απασχολεί σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά ή πνευματικά.

Για παράδειγμα:

※ Έντονο άγχος
※ Φοβίες
※ Κατάθλιψη

※ Έλλειψη στόχων
※ Πένθος   

※ Δυσκολίες στις σχέσεις (οικογένεια/σύντροφος/συνάδελφοι).

※Ματαιότητα

※Απελπισία

※Προβλήματα στην εργασία

※(Ψυχο) σωματική ασθένεια.

Η ολιστικη συμβουλευτική είναι ιδιαίτερα χρήσιμη αν αντιμετωπίζεις την «Σκοτεινή Νύχτα Τής Ψυχής»
(the dark night of the soul). Την έχω περάσει και γι’ αυτό η εμπειρία μου θα σου είναι πολύτιμη!

Πόσο συχνά χρειάζεται να κάνω συμβουλευτικές συνεδρίες;

Οι ανάγκες από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν όπως άλλωστε και οι ιδιοσυγκρασίες του.

Ένα καλό πλάνο που -δοκιμασμένα λειτουργεί- είναι 12 συνεδρίες, αρχικά εβδομαδιαίες και αργότερα ανά δεκαπενθήμερο.

Επειδή οι ανάγκες από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρουν, όπως άλλωστε και οι ιδιοσυγκρασίες τους, το πλάνο αυτό μπορεί να τροποποιηθεί. Η σταθερότητα των συνεδρίων είναι βασική για να έχουμε γρήγορη βελτίωση.

Οι συνεδρίες μπορούν να γίνουν και από απόσταση, τηλεφωνικώς, ή μέσω Skype. Τηρείται πάντα το απόρρητο όπως και στις προσωπικές συναντήσεις.

Γιατί να έρθω σ’ εσένα;

Δεν θα αναφερθώ εδώ στις σπουδές και τα σεμινάρια που έχω παρακολουθήσει. Τα χαρτιά δεν κάνουν το θεραπευτή, αλλά η ανοιχτή καρδιά. Αγαπώ αυτό που κάνω κι επειδή έχω περάσει κι εγώ πολλά στη ζωή μου, έχω εμπειρία στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων. Η ενσυναίσθηση και η υψηλή μου ευαισθησία βοηθούν στο να καταλαβαίνω καλύτερα τους συνανθρώπους μου και να βρίσκω τους καλύτερους τρόπους για να τους βοηθήσω.

Είπαν για τη συμβουλευτική

"Αν υπήρχαν ακόμη περισσότερα αστέρια, θα τα έδινα χωρίς δισταγμό! Ο Στέργιος απάντησε πολύ σύντομα στο πρώτο μου μήνυμα στο messenger. Όταν συναντηθήκαμε, είχε μία πολύ ήπια, ανοιχτή, ισορροπημένη και απαλή ενέργεια, που μου έδινε μία αίσθηση ασφάλειας κι εμπιστοσύνης. Οι ικανότητές του στη συμβουλευτική είναι εξαιρετικές όπως ακριβώς και στο Αγγελικό Ρέικι. Έφυγα με άμεσα αποτελέσματα! Εκτός από τις εξαιρετικές προσωπικές και ενεργειακές ικανότητές του, οι τιμές του είναι πολύ λογικές(σε σύγκριση με αυτά που ήμουν συνηθισμένη να πληρώνω για ενεργειακές θεραπείες στην πατρίδα μου), και οι άψογες δεξιότητές του στην αγγλική γλώσσα είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα στην επικοινωνία. Αυτή δεν ήταν η μοναδική φορά που ρώτησα τον Στέργιο και τους Αγγέλους για καθοδήγηση στο δρόμο μου!"
Hanne Barth, Αυστρία
5/5
"Είναι αυτό το συναίσθημα της βαθιάς εσωτερικής ηρεμίας που με γεμίζει στο τέλος κάθε συνεδρίας, χωρίς να έχω ιδέα από που προέκυψε, έχοντας απλώς βγάλει από μέσα μου όλα όσα με απασχολούν και ο θεραπευτής μου να τα έχει υποδεχτεί με περίσσεια αγάπη."
Μυρτώ Παπαδημητρίου
5/5
"Ο Στέργιος είναι πολύ καλός στη συμβουλευτική. Αν κι έχει έντονες πνευματικές αναζητήσεις τις οποίες σου μεταφέρει, είναι εξαιρετικά γήινος και εστιασμένος στο τώρα. Έχει την ικανότητα να σου προβάλλει με σαφήνεια το παρόν που του περιγράφεις, ώστε να μπορείς να δεις μόνος σου ξεκάθαρα τα δεδομένα. Οι παρατηρήσεις του είναι εύστοχες και εξαιρετικά βοηθητικές."
Μαρία
5/5