Συχνές Eρωτήσεις

Για τους Αγγελους και το Αγγελικο Ρεϊκι

Tι διαφορά έχει το παραδοσιακό Usui Reiki από το Angelic Reiki;

Το Αγγελικό Ρέικι παρόλο που έχει κοινή ρίζα με το Ιαπωνικό Ρέικι, είναι ένα ξεχωριστό σύστημα θεραπείας και εκπαίδευσης. Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ τους είναι οι εξής:

1)  Στο Aγγελικό Ρέικι η ενέργεια βρίσκεται στην υψηλότερη δυνατή δόνηση. Είναι μία δόνηση δύσκολο να περιγραφεί με τα λόγια. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ενέργεια του Αγγελικού Ρέικι είναι πιο λεπτή, πιο ήρεμη κι ευγενική απ’ ότι στο κλασσικό Ρέικι. Επίσης, η θεραπεία κρατάει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (2-3 εβδομάδες) και φέρνει βαθιές και μόνιμες αλλαγές τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. 

2) Στις εκπαιδεύσεις τού Αγγελικού Ρέικι οι συντονισμοί γίνονται από τους Αγγέλους, όχι από τον δάσκαλο. Παρ’ όλα αυτά, ο δάσκαλος παραμένει ο σημαντικότερος παράγοντας, γιατί μέσα από την πρόθεσή του, τα λόγια του και την ενέργεια που εκπέμπει, μεταδίδει στους μαθητές δικά του στοιχεία.  Γι’ αυτό, ο εκπαιδευτής πρέπει να είναι ένα άτομο  υψηλής συνειδητότητας, να εκπέμπει  πραγματική αγάπη και καλοσύνη για να ανυψώνει τους μαθητές, κι όχι το αντίθετο! 

3) Τα επίπεδα εκπαίδευσης είναι επίσης διαφορετικά:  Υπάρχουν 4 βαθμοί που δίνονται μαζί, δύο σε κάθε επίπεδο. Συνολικά, υπάρχουν 4 επίπεδα – τα δύο τελευταία είναι για όσους θέλουν να ασκήσουν το Αγγελικό ρέικι επαγγελματικά. Επίσης, στα εργαστήρια καλύπτονται θέματα που δεν διδάσκονται σε άλλα θεραπευτικά συστήματα, όπως για παράδειγμα η πνευματική φύση τής ασθένειας, τα συμπτώματα της ανάληψης, η θεραπεία προς το θάνατο κ.ά.

4)  Κάθε εργαστήρι κλείνει με τον Αρχαγγελικό συντονισμό στα σύμβολα του ρέικι που έχουν δοθεί στους σπουδαστές.  Είναι μία πολύ δυνατή θεραπευτική μύηση που καθαρίζει σε βάθος τους παρευρισκόμενους και τους εμποτίζει με τις ύψιστες Αρχαγγελικές ποιότητες και αρετές! 

5) Το Αγγελικό Ρέικι συνδέει το τσάκρα τής καρδιάς με το ηλιακό πλέγμα. Η ενέργεια της αγάπης που ρέει από την καρδιά καθαρίζει την προσωπικότητα και την επαναφέρει εκεί όπου γνωρίζει ότι είναι ένα με τον Δημιουργό. Η ψευδαίσθηση του αποχωρισμού από την Πηγή απομακρύνεται, και μαζί της φεύγει αυτό που έχει δημιουργηθεί: η α-σθένεια (έλλειψη σθένους).

Τι είναι οι Άγγελοι;

Οι Άγγελοι είναι θεϊκά Αρχέτυπα δημιουργίας και συντήρησης όλου τού συμπαντικού οικοδομήματος. Είναι υπερ-συνειδητότητες χωρίς ατομικό «εγώ» που δημιουργούνται στα ανώτερα πεδία, εκεί όπου συναντάμε την αστείρευτη Πηγή τής ζωής και της αγάπης, αυτό που αποκαλούμε Θεό ή ΕΝΑ. Οι Άγγελοι είναι η πρώτη έκφραση της Θεϊκής Δημιουργίας και η αγάπη τους είναι πλήρης και ανιδιοτελής, αγκαλιάζει τους πάντες και τα πάντα χωρίς  διακρίσεις.  Οι Άγγελοι ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο για να τον καθοδηγούν, να τον προστατεύουν και να τον θεραπεύουν. (Διάβασε περισσότερα για τους Αγγέλους ΕΔΩ)

Πρέπει να πιστεύω στους Αγγέλους για να κάνω Αγγελικό Ρέικι;

Όχι. Δε χρειάζεται να πιστεύεις σε οτιδήποτε λένε οι άλλοι ή γράφουν κάποια βιβλία. Η πραγματική γνώση βρίσκεται στην εμπειρία, στο βίωμα. Το αγγελικό ρέικι λειτουργεί είτε το πιστεύεις είτε όχι, όμως δεν το επιτρέψεις δεν μπορεί να σε επηρεάσει (δεν μπορεί να πάει ενάντια στην ελεύθερη βούληση).

Μπορούν οι Άγγελοι να μου κάνουν κακό;

Αυτό είναι φύσει αδύνατον! Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες παρανοήσεις. Οι Άγγελοι είναι αγγελιοφόροι τού Θεϊκού, και ο Θεός είναι το απόλυτο Καλό, η τέλεια Αγάπη, η αστείρευτη πηγή Φωτός και Ζωής. Από αυτή την ουσία είναι φτιαγμένοι και οι Άγγελοι, και σέβονται πάντα την ελευθερία τής ανθρώπινης βούλησης όπως είπαμε πρωτύτερα.

Το Αγγελικό Ρέικι είναι θρησκευτική αίρεση;

Όχι. Το αγγελικό ρέικι είναι μία πνευματική ενεργειακή θεραπεία που βοηθάει τον άνθρωπο να έχει καλύτερη υγεία και αυτογνωσία. Έχει πνευματική βάση που δεν ανήκει σε κάποια θρησκεία, αντιθέτως τις αγκαλιάζει, γιατί όλες οι θρησκείες είναι δρόμοι που οδηγούν προς το Θεό και την αυτογνωσία.

Κάνω μία άλλη θεραπεία τώρα (συμβατική/εναλλακτική), μήπως δεν κάνει να κάνω κι Αγγελικό Ρέικι ταυτόχρονα;

Το Αγγελικό Ρέικι δεν έχει παρενέργειες και δεν αλληλεπιδρά με καμία σωματική, ψυχολογική ή εναλλακτική θεραπεία. Είναι απολύτως ασφαλές και κατάλληλο για όλους, σε όποια κατάσταση υγείας κι αν βρίσκονται. Το Αγγελικό Ρέικι αυξάνει τη θετική δράση των άλλων θεραπειών και μειώνει τις παρενέργειές τους. Μπορεί άνετα να εφαρμοστεί σε ηλικιωμένους, νέους, βρέφη και παιδιά.

park, mother, girl

Μπορεί το Αγγελικό Ρέικι να ωφελήσει τα παιδιά που εκδηλώνουν αυτιστικές ή άλλες  νευροαναπτυξιακές διαταραχές;

Οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές καθώς και κάποιες σοβαρές παιδικές ασθένειες, μπορούν να έχουν διαφορετικές αιτίες. Μπορούν να προέρχονται από τη θέληση της παιδικής ψυχής να εκπληρώσει ένασυγκεκριμένο έργο, (π.χ να διδάξει στους γονείς την ανιδιοτελή αγάπη). Μπορούν επίσης να προέρχονται από δυσκολίες στην εγκυμοσύνη ή από τον εμβολιασμό τού παιδιού (συνήθως indigo). Σε αυτές τις περιπτώσεις, το Αγγελικό Ρέικι θα προσφέρει ανακούφιση στην ψυχή, θα τη βοηθήσει ν’ αποδεχθεί το ρόλο της σ’ αυτή την ενσάρκωση, και θα της υπενθυμίσει ότι δεν χρειάζεται να πορευτεί με τέτοιες δυσκολίες στις επόμενες ενσαρκώσεις της. Έχω διδάξει το Μάστερ επίπεδο σε μητέρα αυτιστικού παιδιού, και όπως μου ανέφερε η ίδια, όταν κάνει θεραπεία στον γιο της, αυτός ηρεμεί και περνάει τις επόμενες κρίσεις με πιο ήπιο τρόπο. (Περισσότερα για το αγγελικό ρέικι στον αυτισμό, μπορείς να διαβάσεις εδώ καθώς και στην ιστοσελίδα τού Διεθνούς Οργανισμού Αγγελικού Ρέικι).

Πως μπορώ να εκπαιδευτώ στο Αγγελικό Ρέικι;

Η εκπαίδευση αποτελείται από 4 αυτοτελή σεμινάρια που οδηγούν ως το επίπεδο του Δασκάλου. Σε κάθε επίπεδο παρέχεται ένα πλήρες εγχειρίδιο και η πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Αγγελικού Ρέικι. (Διάβασε περισσότερα για τα σεμινάρια εδώ)

Πρέπει να έχω ιδιαίτερες γνώσεις για να παρακολουθήσω τα εκπαιδευτικά σεμινάρια;

Όχι, δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση ή εκπαίδευση. Η ύλη τού Αγγελικού Ρέικι είναι ολοκληρωμένη από μόνη της. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες προϋποθέσεις για να συμμετάσχει κάποιος, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.

Θέλω να παρακολουθήσω τα σεμινάρια αλλά δεν θέλω να μάθω απ’ έξω τόσα ονόματα Αγγέλων κλπ.

Στο Αγγελικό Ρέικι χρησιμοποιούμε την Αγγελική ενέργεια για θεραπευτικούς σκοπούς και όχι απαραίτητα συγκεκριμένους Αγγέλους (αν και αυτό μπορεί να συμβεί ασφαλώς). Μας ενδιαφέρει περισσότερο να έρθει η καταλληλότερη ενέργεια για τη θεραπεία κι όχι ένα συγκεκριμένο Αρχέτυπο όπου πρέπει να γνωσίζουμε ήδη τις ιδιότητές του. Δεν χρειάζεται να έχουμε γνώσεις Αγγελολογίας., μπορούμε ωστόσο να δουλέψουμε με συγκεκριμένους Αγγέλους που τυχόν γνωρίζουμε.

Μπορώ να πάρω αρνητική ενέργεια από το άτομο στο οποίο κάνω θεραπεία;

Είναι γνωστό ότι σε άλλες πρακτικές αυτό μπορεί να συμβεί. Όταν οι θεραπευτές χάνουν ενέργεια – για διάφορους λόγους-  αισθάνονται στο τέλος τής θεραπείας κουρασμένοι και νευρικοί. Αυτό δεν συμβαίνει στο Αγγελικό Ρέικι. Εδώ, τη θεραπεία την πραγματοποιεί ένας  Άγγελος που προστατεύει τόσο τον θεραπευτή όσο και τον θεραπευόμενο από οποιαδήποτε αρνητική αλληλεπίδραση μεταξύ τους. Η επαφή με τον δέκτη είναι όχι μόνο απόλυτα ασφαλής, αλλά στο τέλος τής θεραπείας ο θεραπευτής αισθάνεται ακόμη καλύτερα από πριν! 

Έχω ήδη κάποιο βαθμό στο Usui (ή σε άλλο είδος Reiki), μπορώ να συνεχίσω στα επόμενα επίπεδα του Αγγελικού;

 Όχι. Το Aγγελικό Rέικι είναι ένα ξεχωριστό σύστημα θεραπείας και εκπαίδευσης. Έχει τη δική του δομή και ως εκ τούτου η παρακολούθησή του είναι μοναδική.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάριο Usui, Angelic, ή άλλου συστήματος Ρέικι κι έφυγα με αρνητικές εντυπώσεις λόγω του Δασκάλου. Ένιωθα ότι μου ρούφαγε ενέργεια. Γιατί να εμπιστευτώ εσένα;

Μπορεί να συμβεί κάποιος να λάβει μέρος σε θεραπευτική συνεδρία / εκπαιδευτικό σεμινάριο, και να υποστεί χειραγώγηση, εκφοβισμό ή και ψυχική επίθεση από τον θεραπευτή / εκπαιδευτή. Αυτό είναι κάτι μπορεί να συμβεί σε όλους επαγγελματικούς  τους χώρους και όχι μόνο σε αυτόν. Η διαχείριση του αρνητικού «εγώ» και της πνευματικής υπερηφάνειας δεν είναι εύκολη υπόθεση, και δεν τα καταφέρνουν καλά όλοι οι άνθρωποι. Εξάλλου, “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά”. Το μόνο αλάνθαστο κριτήριο λοιπόν για την επιλογή κατάλληλου θεραπευτή ή δασκάλου είναι η διαίσθησή σου: ακολούθησέ την και θα σε καθοδηγήσει σωστά! Προσωπικά, διδάσκω το Αγγελικό Ρέικι στην πιο αγνή μορφή του, έτσι όπως δόθηκε εξαρχής στον ιδρυτή του και περιλαμβάνεται στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Αυτή την πνευματική αγάπη την πήρα απλόχερα από τη δασκάλα μου και κάνω κι εγώ το ίδιο. Την ίδια αρχή φροντίζω να εφαρμόζω σε όλες τις υπηρεσίες μου.

Παραθέτω εδώ κάποια βασικά στοιχεία τού Κώδικα Δεοντολογίας τού Αγγελικού Ρέικι:

  • Το Αγγελικό Ρέικι είναι μια μέθοδος θεραπείας η οποία εφαρμόζεται με απαλό άγγιγμα ή χωρίς καθόλου άγγιγμα σε απόλυτα ντυμένο σώμα. Οι επαγγελματίες  ζητούν πάντα την άδεια για να αγγίξουν και είναι απαραίτητο να ακολουθούν την κατάλληλη επαγγελματική συμπεριφορά.
  • Οι συνεδρίες διαρκούν μία ώρα.
  • Οι επαγγελματίες υποδέχονται το θεραπευόμενο με έναν ανοιχτό, φιλικό και στοργικό τρόπο, και είναι συγκεντρωμένοι και στοργικοί ακροατές.  Αφήνουν εκτός χώρου όλα τα προσωπικά τους θέματα, τις προκαταλήψεις και τις ανησυχίες τους και αντιμετωπίζουν όλους τούς πελάτες τίμια και δίκαια, χωρίς προκαταλήψεις ή μεροληψία.
  • Τηρείται το «απόρρητο του πελάτη». Όλες οι πληροφορίες που δίνονται είναι απόλυτα εμπιστευτικές.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς συνδέεται η Κβαντική θεραπεία με τους Αγγέλους, το Θεό και το Αγγελικό Ρέικι;

Το Αγγελικό Ρέικι, οι Άγγελοι, οι Διδάσκαλοι του Φωτός αλλά και το ίδιο το Θεικό, είναι πεδία τόσο υψηλής ενέργειας Φωτός που είναι αδύνατο να μετρηθεί – μπορούμε όμως να τη νιώσουμε με τις αισθήσεις μας. Εκτός από την ενεργειακή υπόσταση έχουν και συνείδηση! Ό,τι υπάρχει στο σύμπαν αποτελείται από κβάντα φωτός, και όλα προέρχονται από μία αρχική Πηγή, μια Υπερ-συνείδηση που ονομάζουμε Θεό, Τάο ή Ένα. Η διαφοροποίηση που παρατηρείται στις Δημιουργίες (άγγελοι, άνθρωποι, ζώα κ.ά) έγκειται στην συχνότητα στην οποία πάλλονται τα φωτεινά σωματίδια δηλαδή στο συνειδησιακό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται. Όσο πιο χαμηλή η συνειδητότητα τόσο πιο χαμηλή η ενέργεα ιπου εκπέμπει. Με άλλα λόγια η ενέργεια είναι συνειδητή! Κάθε είδος ενέργειας δονείται στο δικό του συνειδητό επίπεδο. Από αυτή την άποψη λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι τίποτε δεν είναι νεκρό όπως το εννοούμε, όλα είναι ζωντανά με τον δικό τους τρόπο!

Για ποιους είναι κατάλληλες οι ενεργειακές θεραπείες;

Οι θεραπείες που εφαρμόζω λειτουργούν σε όλα τα επίπεδα, (σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό). Είναι θεραπείες ικανές να φέρουν αλλαγές ως τον πυρήνα τής ύπαρξης και να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνει κάποιος τον εαυτό του, το σώμα του και τη ζωή του γενικότερα. Όταν η ψυχή βρει το σταθερό σημείο μέσα της, εκεί όπου ξέρει ότι είναι ένα με το Θεό, τότε οι αλλαγές είναι μόνιμες και τα εξωτερικά γεγονότα δε μπορούν να την επηρεάσουν σημαντικά. Η ψυχή ανακαλύπτει τη δύναμή της και εκφράζει αυτό που είναι χωρίς φόβο. Μπορεί να ακουστεί απλοϊκό αλλά οι ενεργειακές θεραπείες είναι για όλους και για όλα! Δε χρειάζεται να έχει κάποιος ένα σοβαρό πρόβλημα για ν΄αρχίσει να τρέχει για βοήθεια… Μπορεί να κάνει ενεργειακή θεραπεία την κάθε στιγμή ώστε να δυναμώνει, να έχει νοητική και σωματική ευεξία, και να μπορεί να τα βγάζει πέρα στην καθημερινότητά του. Η ενεργειακή θεραπεία θα τον προστατεύει και θα τον βοηθάει,να εξελιχθεί και να δημιουργήσει τη ζωή που πραγματικά θέλει!