Συχνές Eρωτήσεις

Για τους Αγγέλους και το Αγγελικο Ρεϊκι

Tι διαφορά έχει το παραδοσιακό (usui) από το αγγελικό ρέικι; 

Το Αγγελικό Ρέικι παρόλο που έχει κοινή ρίζα με το ιαπωνικό ρέικι, είναι ένα ξεχωριστό σύστημα θεραπείας και εκπαίδευσης. Οι κυριότερες διαφορές μεταξύ τους είναι οι εξής:

1)  Στο Aγγελικό Ρέικι η ενέργεια βρίσκεται στην υψηλότερη δυνατή δόνηση. Είναι μία δόνηση δύσκολο να περιγραφεί με τα λόγια. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ενέργεια του Αγγελικού Ρέικι είναι πιο λεπτή, πιο ήρεμη κι ευγενική απ’ ότι στο κλασσικό Ρέικι. Επίσης, η θεραπεία κρατάει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (2-3 εβδομάδες) και φέρνει βαθιές και μόνιμες αλλαγές τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. 

2) Στις εκπαιδεύσεις τού Αγγελικού Ρέικι οι συντονισμοί γίνονται από τους Αγγέλους, όχι από τον δάσκαλο. Παρ’ όλα αυτά, ο δάσκαλος παραμένει ο σημαντικότερος παράγοντας, γιατί μέσα από την πρόθεσή του, τα λόγια του και το ενεργειακό του παιδίο, μεταδίδει στους μαθητές και δικά του στοιχεία.  Γι’ αυτό, πρέπει να είναι ένα άτομο  υψηλής  συνειδητότητας, να εκπέμπει  πραγματική αγάπη και καλοσύνη ώστε να ανυψώνει  ενεργειακά και συνείδησιακά τούς μαθητές, κι όχι το αντίθετο. 

3) Τα επίπεδα εκπαίδευσης είναι επίσης διαφορετικά:  Υπάρχουν 4 βαθμοί συνολικά που δίνονται μαζί, ανά 2, σε κάθε επίπεδο. Συνολικά όμως υπάρχουν 4 επίπεδα – τα δύο τελευταία είναι για όσους θέλουν να ασκήσουν το Αγγελικό ρέικι επαγγελματικά. Επίσης, στα σεμινάρια καλύπτονται θέματα που δεν διδάσκονται σε άλλα θεραπευτικά συστήματα, όπως για παράδειγμα η πνευματική φύση τής ασθένειας, τα συμπτώματα της ανάληψης, η θεραπεία προς το θάνατο κ.ά.

4)  Σε κάθε εργαστήριο γίνεται επιπλέον ένας Αρχαγγελικός συντονισμός στους μαθητές και στα σύμβολα του ρέικι που τους έχουν δοθεί.  

5) Το Αγγελικό Ρέικι συνδέει το τσάκρα τής καρδιάς με το ηλιακό πλέγμα. Η ενέργεια της αγάπης που ρέει από την καρδιά καθαρίζει την προσωπικότητα και την επαναφέρει στην κατάσταση όπου γνωρίζει ότι είναι ένα με τον Δημιουργό. Έτσι, απομακρύνεται η ψευδαίσθηση του διαχωρισμού από τη Θεϊκή Πηγή, και μαζί της αυτό που έχει δημιουργήσει: η α-σθένεια 

Τι είναι οι Άγγελοι;

Οι Άγγελοι είναι τα θεϊκά Αρχέτυπα της δημιουργίας και συντήρησης όλου τού σύμπαντος. Είναι υπερσυνειδητότητες δίχως ατομικό «εγώ» και βρίσκονται στις ανώτερες διαστάσεις τού Πνεύματος, εκεί όπου συναντάμε την αστείρευτη Πηγή τής ζωής και της αγάπης, αυτό που αποκαλούμε Θεό ή ΕΝΑ. Οι Άγγελοι είναι η πρώτη έκφραση της Δημιουργίας, το ίδιο το Θεϊκό σε κίνηση!

Η αγάπη των Αγγέλων για τους ανθρώπους είναι πλήρης και ανιδιοτελής, αγκαλιάζει τους πάντες και τα πάντα χωρίς να κάνει διακρίσεις.  Οι Άγγελοι ήταν και θα είναι πάντα δίπλα στον άνθρωπο για να τον καθοδηγούν, να τον προστατεύουν και να τον θεραπεύουν. (Διάβασε περισσότερα για τους Αγγέλους ΕΔΩ)

Πρέπει να πιστεύω στους Αγγέλους για να κάνω Αγγελικό Ρέικι;

Όχι, δε χρειάζεται. Δε χρειάζεται να πιστεύεις σε κάτι επειδή το λένε άλλοι ή το γράφουν τα βιβλία. Η πραγματική γνώση έρχεται μέσα από την εμπειρία, το βίωμα. Το αγγελικό ρέικι θα λειτουργήσει έτσι κι αλλιώς, αρκεί βέβαια να το επιτρέψεις.

 

Μπορούν οι Άγγελοι να μου κάνουν κακό;

Αυτό είναι φύσει αδύνατον! Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανθρώπινες παρανοήσεις. Οι Άγγελοι είναι αγγελιοφόροι τού Θεϊκού, και ο Θεός είναι το απόλυτο Καλό, η τέλεια Αγάπη, η αστείρευτη πηγή Φωτός και Ζωής. Από αυτή την ουσία είναι φτιαγμένοι και οι Άγγελοι, και σέβονται πάντα την ελευθερία τής ανθρώπινης βούλησης.

Το Αγγελικό Ρέικι είναι θρησκευτική αίρεση;

Όχι. Το αγγελικό ρέικι είναι μία πνευματική ενεργειακή θεραπεία που βοηθάει τον άνθρωπο να έχει καλύτερη υγεία και αυτογνωσία.

Κάνω άλλη θεραπεία τώρα (συμβατική/εναλλακτική), μήπως δεν κάνει να κάνω κι αγγελικό ρέικι ταυτόχρονα;

Το Αγγελικό Ρέικι δεν έχει παρενέργειες και δεν αλληλεπιδρά με καμία ιατρική, ψυχολογική ή εναλλακτική θεραπεία. Είναι απολύτως ασφαλές και κατάλληλο για όλους, σε όποια κατάσταση υγείας κι αν βρίσκονται. Το Αγγελικό Ρέικι αυξάνει τη θετική δράση των άλλων θεραπειών και μειώνει τις παρενέργειές τους. Μπορεί άνετα να εφαρμοστεί σε ηλικιωμένους, νέους, βρέφη και παιδιά.

park, mother, girl

Μπορεί το Αγγελικό Ρέικι να ωφελήσει τα παιδιά με αυτισμό;

Οι νευροαναπτυξιακές διαταραχές όπως και κάποιες σοβαρές παιδικές ασθένειες μπορεί να προέρχονται από τη θέληση της ψυχής να εκπληρώσει κάποιο συγκεκριμένο έργο, π.χ να διδάξει την ανιδιοτελή αγάπη στην οικογένεια. Μπορεί επίσης να προέρχονται από δυσκολίες στην εγκυμοσύνη ή από τον εμβολιασμό ενός παιδιού indigo.  Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το Αγγελικό Ρέικι θα προσφέρει ανακούφιση στην παιδική ψυχή, θα τη βοηθήσει ν’ αποδεχθεί το ρόλο της σ’ αυτή την ενσάρκωση, και θα της υπενθυμίσει ότι ότι δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθεί ξανά στην επόμενη. Έχω διδάξει το Μάστερ επίπεδο σε μητέρα αυτιστικού παιδιού, κι όπως μου ανέφερε η ίδια, όποτε κάνει θεραπεία στο γιο της, εκείνος ηρεμεί και περνάει τις επόμενες κρίσεις με πιο ήπιο τρόπο. (Περισσότερα για το αγγελικό ρέικι στον αυτισμό, εδώ και στην ιστοσελίδα τού Διεθνούς Οργανισμού)

Πως μπορώ να εκπαιδευτώ στο Αγγελικό Ρέικι;

Η εκπαίδευση αποτελείται από 4 αυτοτελή σεμινάρια που οδηγούν μέχρι το επίπεδο του Δασκάλου. Σε κάθε επίπεδο παρέχεται ένα πλήρες εγχειρίδιο και η πιστοποίηση από τον Διεθνή Οργανισμό Αγγελικού Ρέικι. (Διάβασε περισσότερα για τα σεμινάρια εδώ)

Πρέπει να έχω ιδιαίτερες γνώσεις για να παρακολουθήσω τα εκπαιδευτικά σεμινάρια;

Όχι, δε χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση ή εκπαίδευση. Η ύλη τού Αγγελικού Ρέικι είναι ολοκληρωμένη από μόνη της. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες προϋποθέσεις, επικοινώνησε μαζί μου για να σου εξηγήσω καλύτερα.

Θέλω να παρακολουθήσω τα σεμινάρια αλλά δεν θέλω να μάθω απ’ έξω τόσα ονόματα Αγγέλων κλπ.

Στο Αγγελικό Ρέικι χρησιμοποιούμε γενικά την αγγελική ενέργεια και όχι  συγκεκριμένους Αγγέλους /Αρχέτυπα (αυτό μπορεί να συμβεί ασφαλώς). Μας ενδιαφέρει περισσότερο να έρθει η καταλληλότερη ενέργεια για θεραπεία κι όχι ένα συγκεκριμένο Αρχέτυπο για το οποίο πρέπει να ξέρουμε τις ιδιότητές του. Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχουμε γνώσεις Αγγελολογίας. Μπορούμε ωστόσο να δουλέψουμε με Αγγέλους που γνωρίζουμε.

Μπορώ να πάρω αρνητική ενέργεια από το άτομο στο οποίο κάνω θεραπεία;

Είναι γνωστό ότι στην πρακτική τού ουσούι ρέικι μπορεί να συμβεί αυτό, με αποτέλεσμα οι θεραπευτές, στο τέλος τής θεραπείας, να αισθάνονται χωρίς ενέγεια, κουρασμένοι και νευρικοί. Στο Αγγελικό Ρέικι αυτό δεν συμβαίνει. Τη θεραπεία στο αγγελικό ρέικι την κάνει Άγγελος ο οποίος προστατεύει τόσο τον θεραπευτή όσο και τον θεραπευόμενο από οποιαδήποτε αρνητική μεταξύ τους αλληλεπίδραση. Η επαφή λοιπόν με τον δέκτη όχι μόνο είναι απόλυτα ασφαλής αλλά στο τέλος τής θεραπείας, ο θεραπευτής αισθάνεται ακόμη καλύτερα από πριν! 

Έχω ήδη κάποιο βαθμό στο Usui (ή σε άλλο είδος Ρέικι), μπορώ να συνεχίσω στα επόμενα επίπεδα του Αγγελικού;

 Όχι. Το αγγελικό ρέικι είναι ένα ξεχωριστό σύστημα θεραπείας και εκπαίδευσης. Έχει τη δική του δομή και ως εκ τούτου η παρακολούθησή του είναι μοναδική.

Έχω παρακολουθήσει σεμινάριο Ουσούι/Αγγελικού/άλλου συστήματος Ρέικι κι έφυγα με πολύ αρνητική εντύπωση λόγω του Δασκάλου. Γιατί να εμπιστευτώ εσένα;

Τυχαίνει κάποιος να συμμετέχει σε μία θεραπευτική συνεδρία ή σε εκπαιδευτικό σεμινάριο, και να υποστεί χειραγώγηση, φόβο ή και ψυχική επίθεση από τον θεραπευτή/δάσκαλο. Αυτό όμως μπορεί να συμβεί σε όλους τους χώρους και όχι μόνο εδώ. Η διαχείριση του αρνητικού «εγώ» και της πνευματικής υπερηφάνειας δεν είναι εύκολη υπόθεση, και δεν τα καταφέρνουν εξίσου καλά όλοι οι άνθρωποι. Εξάλλου, “τα ράσα δεν κάνουν τον παπά”. Το μόνο αλάνθαστο κριτήριο για την επιλογή θεραπευτή ή δασκάλου είναι η διαίσθησή σου. Ακολούθησέ την και θα σε οδηγήσει σωστά!

Προσωπικά, διδάσκω το Αγγελικό Ρέικι στην πιο αγνή μορφή του, έτσι όπως δόθηκε εξαρχής στον Κέβιν Κορ και περιλαμβάνεται μέσα στα εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Φροντίζω να δίνω όλη μου την αγάπη και προσοχή στους σπουδαστές, ώστε να φεύγουν από το σεμινάριο με τις καλύτερες εντυπώσεις! Τις ίδιες αρχές εφαρμόζω σε όλες τις υπηρεσίες μου.

Παραθέτω εδώ κάποια βασικά στοιχεία τού Κώδικα Δεοντολογίας τού Αγγελικού Ρέικι:

  • Το Αγγελικό Ρέικι είναι μια μέθοδος θεραπείας η οποία εφαρμόζεται με απαλό άγγιγμα ή χωρίς καθόλου άγγιγμα σε απόλυτα ντυμένο σώμα. Οι επαγγελματίες  ζητούν πάντα την άδεια για να αγγίξουν και είναι απαραίτητο να ακολουθούν την κατάλληλη επαγγελματική συμπεριφορά.
  • Οι συνεδρίες διαρκούν μία ώρα.
  • Οι επαγγελματίες υποδέχονται το θεραπευόμενο με έναν ανοιχτό, φιλικό και στοργικό τρόπο, και είναι συγκεντρωμένοι και στοργικοί ακροατές.  Αφήνουν εκτός χώρου όλα τα προσωπικά τους θέματα, τις προκαταλήψεις και τις ανησυχίες τους και αντιμετωπίζουν όλους τούς πελάτες τίμια και δίκαια, χωρίς προκαταλήψεις ή μεροληψία.
  • Τηρείται το «απόρρητο του πελάτη». Όλες οι πληροφορίες που δίνονται είναι απόλυτα εμπιστευτικές.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς συνδέεται η Κβαντική θεραπεία με τους Αγγέλους, το Θεό και το Αγγελικό Ρέικι;

Το Ρέικι, οι Άγγελοι, οι Διδάσκαλοι του Φωτός κι ο Θεός, είναι πεδία τόσο υψηλής ενέργειας Φωτός που είναι αδύνατο να τα μετρήσουμε, μπορούμε όμως να τα νιώσουμε με τις αισθήσεις μας. Εκτός από Ενέργειες είναι και Συνειδητότητες, έχουν δηλαδή συνείδηση! Ό’τι υπάρχει στο σύμπαν αποτελείται από ενέργεια, από κβάντα φωτός, που προέρχονται από μία αρχική Πηγή, μια Υπερ-συνείδηση που ονομάζουμε Θεό, Τάο ή Ένα. Η διαφορά ανάμεσα στις θεϊκές δημιουργίες (άγγελοι, άνθρωποι, ζώα κ.ά) έγκειται στο συνειδησιακό επίπεδο στο οποίο βρίσκονται, και άρα στην ενεργειακή συχνότητα που εκπέμπουν. Όσο πιο χαμηλή η συνειδητότητα τόσο πιο χαμηλή και η ενέργειά της. Μ’ άλλα λόγια η ενέργεια είναι συνειδητή! Κάθε είδος ενέργειας δονείται στο δικό της επίπεδο συνείδησης. Από αυτή την άποψη λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τίποτε δεν είναι νεκρό στο σύμπαν, όλα είναι ζωντανά (με τον δικό τους τρόπο!)

Πώς πραγματοποιείται η θεραπεία;

Οι θεραπείες που εφαρμόζω λειτουργούν σ’ όλα τα επίπεδα, (σωματικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό). Είναι θεραπείες ικανές να φέρουν αλλαγές ως τον πυρήνα και ν’ αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνει κανείς τον εαυτό του, το σώμα του και τη ζωή του. Όταν η ψυχή βρει το σταθερό σημείο μέσα της, εκεί όπου συνειδητοποιεί ότι είναι Ένα με το Θεό, τότε οι αλλαγές είναι μόνιμες και τα εξωτερικά γεγονότα δε μπορούν να την επηρεάσουν βαθιά. Η ψυχή τότε, ανακαλύπτει τη δύναμη να εκφράζει αυτό που είναι χωρίς φόβο, με αποτέλεσμα να διατηρείται υγιής σε όλα τα επίπεδα.

Τελικά για ποιους είναι οι ενεργειακές θεραπείες;

Μπορεί να ακουστεί απλοϊκό αλλά οι ενεργειακές θεραπείες είναι για όλους και για όλα! Δε χρειάζεται να έχει κάποιος ένα σοβαρό πρόβλημα για να αρχίσει να τρέχει για βοήθεια… Μπορεί να κάνει θεραπεία κάθε στιγμή για να δυναμώνει, να έχει νοητική και σωματική ευεξία, και να τα βγάζει πέρα στην καθημερινότητά του. Ακόμη κι αν δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, οι ενεργειακές θεραπείες θα τον προστατεύουν και θα τον κρατάνε καθαρό ψυχικά και σωματικά, ώστε ν’ αντιμετωπίζει καλύτερα τις προκλήσεις τής ζωής και να μπορεί δημιουργεί αυτό που πραγματικά θέλει!